Naleśniki tygrysiki

Co powiecie na naleśniki? Tym razem zupełnie bez zbóż i orzechów. Pyszne, lekko słodkie i świetne do smażenia.
Da się? No jasne, że się da!

Informacje dodatkowe

  • Poziom trudności: Bardzo łatwy
  • Ilość porcji: 8
  • Czas: 15 min

Przepis dla alergików

Sposób przygotowania

  • 1.Wszystkie składniki należy dobrze wymieszać, najlepiej blenderem i smażymy na średniej patelni (średnica ok. 21 cm).
  • 2.Najlepsze wychodzą gdy bezglutenową mąkę z orzechów tygrysich zalejemy mlekiem kokosowym wieczorem dzień wcześniej i zostawimy do rana pod przykryciem na blacie w kuchni.
  • 3.Nie musicie dosładzać ciasta, bo mąka z orzechów tygrysich jest delikatnie słodka i orzechowa w smaku co sprawia, że naleśniki są przepyszne.

Recenzje

Ten przepis nie posiada jeszcze recenzji

Oceń przepis

Jak byś ocenił Naleśniki tygrysiki?
Kliknij, aby ocenić

Składniki

  • 1 szklanka mąki z orzechów tygrysich
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 4 jaja
  • 1 łyżka oleju z awokado
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • Olej kokosowy do smażenia naleśników