Udostępnij

Ciacho AIP PALEO

Przepyszne i proste w wykonaniu ciasteczka! Można je przygotować w kilka chwil. Bez zbożowa wersja dla małych i dużych.

Informacje dodatkowe

  • Poziom trudności: Bardzo łatwy
  • Ilość porcji: 3
  • Czas: 30 min
  • Przykładowe dodatki: cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa, skórka pomarańczy

Przepis dla alergików

Sposób przygotowania

  • 1.Banana z olejem kokosowym blendujemy na papkę i dodajemy obie mąki. Mieszamy na początku łyżką, a na koniec zagniatamy ręką ciasto. Rozwałkowujemy pomiędzy dwoma papierami do pieczenia, wtedy jest pewność, że ciasto nie przylepi się do wałka. Wycinamy ciastka zwykłą szklanką lub według uznania. Do ciasta można dodać dodatki jakie lubimy np. skórkę pomarańczową. W tym wydaniu smakują genialnie.
  • 2.Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 140 st. C przez około 20-25 min w zależności od piekarnika.
  • 3.Dekorujemy czekoladą. Ciastka są długo świeże.

Recenzje

Ten przepis nie posiada jeszcze recenzji

Oceń przepis

Jak byś ocenił Ciacho AIP PALEO?
Kliknij, aby ocenić

Składniki

  • 90 g banana
  • 60 g oleju kokosowego
  • 40 g tapioki
  • 160 g mąki z orzechów tygrysich